in Spanje en Oostenrijk 

    april 2016

  

 

Er is veel veranderd, weer hard gewerkt. 
Hoogste tijd voor een nieuwsbrief!
Onze nieuwtjes;
  • Vanaf begin 2015 werken we aan een volledige verbouwing van Casa Carima. Onze tekeningen en wensen zijn door een professionele architect en aannemer uitgewerkt. Eind januari was de vergunning rond en konden we ervoor zorgen dat de verbouwing voor het nieuwe seizoen werd afgerond. Binnenmuren zijn verplaatst, elektra en riolering nieuw aangelegd, nieuwe vloeren en wanden geplaatst, 2 slaapkamers en een ruime badkamer en open keuken zijn gecreëerd. Op Facebook staan foto’s van onze verbouwing. Op dit moment worden de laatste puntjes op de i gezet. Bekijk ons geheel vernieuwd en gemoderniseerd appartement hier.
  • In Spanje wordt sinds een aantal jaren toeristenbelasting geheven, eerder waren wij daar nog van vrijgesteld, maar vanaf dit jaar moeten ook particulieren deze belasting gaan heffen. Evenals dat wij wekelijks verplicht zijn aan de politie te melden wie er gebruik maken van onze woning. Concreet houdt dit in dat wij voor iedere persoon boven de 15 jaar 3.50 € toeristenbelasting moeten innen per verblijf en een kopie legitimatie van iedere aanwezige in de woning moeten overleggen. 
  • Daarnaast moeten wij een extra boekhouding aanleggen en ieder kwartaal aangifte gaan doen van de verhuur. Gezien de extra kosten die hiervoor gemaakt moeten worden, hebben wij besloten alleen nog het 2e en 3e kwartaal in ieder jaar te verhuren (dus vanaf 1 april tot en met 30 september).
  • Na 10 jaar moeten we helaas afscheid nemen van Rainer onze beheerder in Spanje, hij gaat weer grote perioden in het jaar terug naar Duitsland, waar hij dichter bij zijn kinderen en kleinkinderen werk heeft gevonden. We wensen hem het allerbeste en kijken terug op een fijne samenwerking.
  • Gezien al deze veranderingen en dat 95% van onze gasten terugkerende bezoekers zijn gaan we weer samen werken met de receptie op het park. Sara (Spaanse) die sinds 2 jaar beheerder is van het park/de receptie is zeer vriendelijk en behulpzaam, zij spreekt voldoende Engels. De receptie kent zeer beperkte openingstijden, maar inmiddels kunnen de sleutels van het huisje afgehaald worden middels een sleutelkluis! 
  • In het appartement in Maria Alm is er een nieuwe afzuig-unit in de badkamer en een nieuwe huistelefoon geïnstalleerd, de centrale voordeur is weer vanuit onze eigen hal te openen.
  • We danken iedereen hartelijk voor alle waarderingen naar aanleiding van de verbouwingen van appartement Maria Alm.
  • Ons emailadres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als je dit adres toevoegt aan je adresboek, blijf je onze mails ontvangen!
  • Wij wensen iedereen vast een hele fijne vakantie toe!

 

        

Nieuwe klanten oriënteren zich steeds meer op Zoover en hechten veel waarde aan de beoordelingen die daarop staan, evenals de berichten in het gastenboek op onze website. Wilt u ons en hen helpen laat dan nu een recensie achter in ons gastenboek en op Zoover. Alleen met nieuwe aanwas kunnen wij door blijven gaan met de verhuur en het instandhouden van de woningen! Vaste huurders gaan bij ons altijd voor nieuwe verhuur (mits op tijd aangegeven).
We versturen maximaal 2 a 3 maal per jaar onze nieuwsbrief. Wil je deze niet meer ontvangen laat het ons dan weten. Uitschrijven kan ook via de link onder aan de nieuwsbrief.
Alvast hartelijk dank voor het lezen van deze nieuwsbrief en we zien je reactie graag tegemoet. 

Familie Steendam
Volg ons www.steengoedevakanties.nl of via facebook.
Uitschrijven nieuwsbrief hier.

 

Volg ons www.steengoedevakanties.nl of via facebook